piątek, 12 lipca 2013

Naleśniki z pomidorowym twarożkiem


naleśniki:
1 szkl. mleka
0,5 szkl. wody gazowanej
1/4 szkl. oleju
2 jajka
2-3 łyżki mąki

farsz:
250 g twarogu
100 g jogurtu naturalnego
1 łyżka przecieru pomidorowego
1 duży pomidor
2 garści oliwek
1 łyżka kaparów
2 ząbki czosnku
pęczek świeżej bazylii
pęczek świeżego tymianku
sól, pieprz


Zmieszać mleko, wodę, olej i jajka. Następnie dodawać powoli mąki aby powstała konsystencja rzadkiego budyniu. Smażyć na patelni na niewielkiej ilości oleju.
Twarożek zmieszać z jogurtem i przecierem. Pokroić w kostkę pomidora, czosnek przetrzeć przez praskę i dodać do reszty. Tak samo oliwki i kapary. Posiekać zioła, przyprawić nimi twaróg. Do smaku dodać sól i pieprz.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...