środa, 24 lipca 2013

Lasagne pachnące oregano


Przepis dla 2-3 osób:
Pół opakowania makaronu lasagne
Duuuuży pęczek świeżego oregano
Pęczek bazylii
200 g śmietany 12%
1/2 szkl. oliwy
4 ząbki czosnku
15 dag sera żółtego
30 dag pieczarek
sól, pieprz


Zioła umyj i drobno posiekaj. Pieczarki umyj, pokrój. Ser zetrzyj na tarce. Zioła, pieczarki i oliwę zmiksuj. Dodaj 2/3 żółtego sera i śmietanę oraz posiekany drobno czosnek, dopraw solą i pieprzem. Keksówkę posmaruj oliwą, ułóż płaty lasagne, a na to część farszu...tak cały czas, aż do wyczerpania farszu (ok.5-6 warstw). Ostatnie płaty makaronu posyp pozostałym serem. Blaszkę przykryj folią aluminiową i zapiekaj ok. 20 min w temp. 180 stopni. Następnie zdejmij folię i zapiekaj kolejne 15-20 min aby ser mógł się przypiec.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...