0,5 szkl. wody
1 łyżka oleju
2 jajka
mąka
Farsz:
kawałek wędzonego łososia (ja użyłam brzuszków z łososia)
1/2 brokuła
1 pomidor
1 ostra papryczka
2 ząbki czosnku
100 g twarogu
2 łyżki jogurtu naturalniego
tymianek
sól, pieprz
Farsz:
kawałek wędzonego łososia (ja użyłam brzuszków z łososia)
1/2 brokuła
1 pomidor
1 ostra papryczka
2 ząbki czosnku
100 g twarogu
2 łyżki jogurtu naturalniego
tymianek
sól, pieprz
Ciasto na naleśniki: zmieszać mleko, olej, wodę, 2 jajka. Dodać do tego tyle mąki aby uzyskać konsystencje lekkiego budyniu. Smażyć naleśniki na patelni.
Brokuła podzielić na mniejsze różyczki i gotować do miękkości w lekko osolonej wodzie. Łososia podzielić na mniejsze kawałki. Papryczkę i czosnek drobno posiekać. Pomidora pokroić w drobną kosteczkę. Łososia, brokuły, czosnek, papryczkę, pomidora i twarożek i jogurt naturalny dokładnie wymieszać, doprawić tymiankiem, solą i pieprzem.
Na usmażone naleśniki nakładać farsz i zawijać.
Brokuła podzielić na mniejsze różyczki i gotować do miękkości w lekko osolonej wodzie. Łososia podzielić na mniejsze kawałki. Papryczkę i czosnek drobno posiekać. Pomidora pokroić w drobną kosteczkę. Łososia, brokuły, czosnek, papryczkę, pomidora i twarożek i jogurt naturalny dokładnie wymieszać, doprawić tymiankiem, solą i pieprzem.
Na usmażone naleśniki nakładać farsz i zawijać.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz