niedziela, 23 grudnia 2012

Spaghetti z tuńczykiem



przepis dla ok. 2-3 osób:
300 g makaronu spaghetti
1 puszta tuńczyka w kawałkach
1 zielona papryka
6 średnich pieczarek
2 garści zielonych oliwek
1 łyżka kaparów
2 ząbki czosnku
2 pomidory
3 łyżki przecieru pomidorowego
sól, pieprz, curry, papryka ostra
zioła prowansalskie
opcjonalnie: ser żółty do posypania


Makaron gotujemy. Na patelni przysmażamy tuńczyka. Dodajemy pokrojone pieczarki, paprykę. Pomidory parzymy, kroimy w kostkę i wrzucamy na patelnie. Dodajemy czosnek, przyprawy, oliwki i kapary. Przecier pomidorowy rozprowadzamy w niewielkiej ilości wody i dodajemy na patelnie, tak aby powstał sos.

1 komentarz:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...