wtorek, 4 grudnia 2012

Pomidorowa tarta na francuskim cieście



1 arkusz ciasta francuskiego
1 kula mozzarelli
2 średnie pomidory
1 malutka cukinia
bazylia
3 ząbki czosnku
150 g jogurtu naturalnego
2 jajka
sól, pieprz



Ciasto francuskie rozłożyć i razem z papierem na którym było włożyć do blaszki do pieczenia- zostawiając rogi. Jajka zmieszać z jogurtem, rozgniecionym czosnkiem, solą i pieprzem i wylać na ciasto francuskie. Poukładać na to plasterki pomidora oraz cukinie startej na długie płaskie płaty. Pokroić mozzarelle i położyć ją na warzywa. Wszystko posypać bazylią. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 25 min.




1 komentarz:

  1. Zrobiłam wczoraj. Wyszła przepyszna,choć można by było bardziej przyprawić. Zależy jakie kto lubi smaki. Ale dziękuję za przepis!!!!! na pewno jeszcze nie raz skorzystam!!!! pozdrawiam, M.

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...