poniedziałek, 3 grudnia 2012

Pierś z kurczaka pod pomidorową pierzynką z jajkiem


2 pojedyncze piersi z kurczaka
2 pomidory
1 cebula
1 ząbek czosnku
2 jajka
3-4 łyżki mleka
zioła prowansalskie
sól, pieprz


Piersi z kurczaka rozbić, przyprawić ziołami, czosnkiem, solą, pieprzem i zalać mlekiem- włożyć do lodówki na ok 30 min. Między czasie posiekać cebulkę, przysmażyć. Sparzyć pomidory, pokroić w kostkę i dodać do cebuli. Doprawić do smaku ziołami. Na drugiej patelni obsmażyć piersi. Gdy będą już prawie gotowe na wierzchu ułożyć gniazdka z pomidorów, a do środka wbić po jajku. Smażyć jeszcze przez ok 5 min pod przykryciem- aż jajka się zetną.

1 komentarz:

  1. musi być niesamowicie sycąca ta pierś!
    pozdrawiam ciepło,
    szana :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...