środa, 26 grudnia 2012

Muffiny marchewkowe

Aromatyczne muffiny, pełne zapachu i przypraw! W smaku przypominają delikatny, mokry  piernik. Polecam je nawet tym co nie przepadają za marchewką ;) 


składniki na ok 12 muffinków:
1 szkl. mąki pszennej
1 szkl. startej marchewki
1 szkl. posiekanych orzechów włoskich
pół szklanki cukru
1/3 szkl. oleju
2 jajka
2-3 łyżki jogurtu
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżeczki cynamonu
1/2 łyżeczki zmielonych goździków
1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej



Suche składniki zmieszać w jednej miseczce, a mokre w drugiej. Lekko połączyć obie miseczki. Ciasto nałożyć do papilotek i piec ok 15-20 min w temp. 180 stopni do tzw. suchego patyczka.

2 komentarze:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...