piątek, 27 marca 2015

Domowe aromaty do ciast- pomarańcza, cytryna czy wanilia?

Naturalne i pięknie pachnące, zaledwie chwilka roboty, a efekt gwarantowany! Już ostatnia chwila żeby jeszcze na Wielkanoc móc skorzystać z domowych aromatów- do dzieła!!


Aromat pomarańczowy:
skórka z pomarańczy 
150-200 ml wódki

Aromat cytrynowy:
skórka z cytryny
150 ml wódki

Aromat waniliowy:
2 laski wanilii
150 ml wódki

Do małego słoiczka wrzucamy: posiekaną skórkę z cytryn lub z pomarańczy lub wanilię i zalewamy alkoholem. Słoiczek zakręcamy i odstawiamy. Tak przygotowane aromaty muszą poleżec ok. 5-6 dni zanim będą się nadawać do użytku. Potem jednak mają dłuuuugą datę przydatności ;)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...