sobota, 21 marca 2015

Paprykowa tortilla


30 dag ziemniaków
6 jajek
100 ml jogurtu naturalnego
10 dag sera żółtego
1 cebula
1 papryka czerwona
1 papryka żółta
1 ząbek czosnku
pęczek szczypiorku
sól, pieprz
2 łyżki oliwy

Ziemniaki obrać, ugotwać na pół miękko, pokroić na ok. 1 cm talarki. Cebulę posiekać drobno i podsmażyć na oliwie, dodać posiekane papryki. W dużej misce zmieszać jajka, jogurt, rozprowadzić na gładką masę. Następnie dodać przetarty przez praskę czosnek,  szczypiorek oraz przestudzone papryki z cebulką. Następnie dodajemy przygotowane wcześniej ziemniaki oraz starty w wiórka ser żółty. Wszystko mieszamy razem, doprawiamy solą oraz pieprzem.
Tak przygotowaną masę wylewamy do naczynia posmarowanego tłuszczem (ja użyłam formy na tartę). Pieczemy w temp. 190 stopni przez ok. 30-40 min.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...