niedziela, 8 grudnia 2013

Pierś z kurczaka w sosie musztardowym z chilli i kolendrą



500 g piersi z kurczaka
3 łyżki musztardy rosyjskiej
3 łyżki oliwy z oliwek
sok z połowy cytryny
1 papryczka chilli
1 łyżeczka rozgniecionej kolendry

Pierś z kurczaka rozbić i przekroić na mniejsze kawałki. Musztardę zmieszać z oliwą, musztardą, posiekaną drobno papryczką i rozgniecioną kolendrą i sokiem z cytryny.  Rozbitego kurczaka włożyć do tak przygotowanej marynaty, dokładnie wymieszać i pozostawić na 2 h. 
Następnie wyłożyć kurczaka na rozgrzanego grilla elektrycznego, na ok. 5 min z każdej strony. Kurczaka można również normalnie przysmażyć na patelni.

1 komentarz:

  1. Musztarda i kurczak, pyszne połączenie ;) Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...