niedziela, 6 lipca 2014

Naleśniki truskawkowo- brzoskwiniowe


Ciasto:
2 szkl. mleka
1 łyżka oleju
2 jajka
2/3 szkl mąki ( w razie potrzeby należy dosypać więcej mąki lub dodać odrobinę wody, tak aby uzyskać lekko gęstą konsystencje)

Farsz:
10 truskawek
2 brzoskwinie
150 g twarogu
3 łyżki jogurtu naturalnego
1 łyżka cukru waniliowego

Mleko zmieszać z olejem i jajkami. Stopniowo dodawać mąki aż do uzyskania gładkiej ale lekko gęstej konsystencji. Smażyć na niewielkiej ilości oleju z obu stron.

Truskawki oczyścić, pokroić w kostkę. Brzoskwinie obrać ze skórki, umyć, pokroić w drobną kostkę. W miseczce zmieszać twaróg z jogurtem, cukrem oraz owocami.
Usmażone naleśniki nadziewać twarożkiem.


1 komentarz:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...