czwartek, 7 listopada 2013

Zupa parówkowa

...lekko pikantna i rozgrzewająca!


1 l bulionu mięsnego 
0,5 kg parówek
2 duże cebule
3 łyżki przecieru pomidorowego
majeranek, tymianek, papryka ostra
sól, pieprz
opcjonalnie: 2 łyżki mąki

Cebulę posiekać i zeszklić na oleju, dodać do ciepłego bulionu. Następnie pokroić w plasterki parówki i dodać do bulionu. Mięso na którym był gotowany bulion delikatnie porozdzielać i wrzucić do zupy. Tak samo można zrobić z warzywami na których był gotowany bulion, wyciągnąć, pokroić w kostkę lub zetrzeć na tarce i wrzucić do zupy. Rozpuścić przecier oraz przyprawić.
Dla tych co lubią bardzo gęste zupy można odlać troszkę zupy, zmieszać z 2 łyżkami mąki i powtórnie wrzucić do garnka, wymieszać i zagotować.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...