czwartek, 14 marca 2013

Kurczak ze skórką limonki i pomarańczy


1 pierś z kurczaka
2 łyżki oliwy
1 łyżeczka miodu
1 łyżeczka soku z limonki
troszkę skórki startej z pomarańczy
troszkę skórki startej z limonki
1 ząbek czosnku
chilli, sól, pieprz

Pierś z kurczaka rozbić i naciąć lekko paski z obu stron. W szklance zmieszać oliwę, miód, sok z limonki. Dodać skórkę z pomarańczy i limonki oraz rozgnieciony czosnek, sól, pieprz i chilli. Pierś z kurczaka dobrze obtoczyć w tak przygotowanej marynacie, pozostawić ją na ok. 30 min, a następnie przysmażyć na dobrze rozgrzanej patelni, aż mięso będzie w środku białe (nie smażyć długo, żeby kurczak nie stracił soczystości).

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...