wtorek, 27 listopada 2012

Mintaj w czosnku z zieloną cebulką i pietruszką

Kolejne danie dla osób, które dbają o swoją figurę :)
Pełne wiosny gdy za oknem pada deszcz. 



filet z mintaja
garść zielonej cebulki
garść zielonej pietruszki
2 ząbki czosnku
1 łyżka jogurtu
2 łyżki mleka
sól, pieprz
kilka kropli soku z cytryny


Filet polać sokiem z cytryny, mlekiem oraz jogurtem. Następnie równomiernie rozłożyć rozgnieciony czosnek, oraz posiekaną zieloną cebulkę i pietruszkę. Doprawić solą i pieprzem.
Ja swojego mintaja przygotowałam w garnku na parze, oczywiście można go również zapiec w naczyniu żaroodpornym. Gotujemy lub pieczemy ok 5-10 min.
Jako dodatek przygotowałam kaszę, jednak równie dobrze pasują tu ziemniaczki i ryż, a także warzywne peere.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...