czwartek, 12 września 2013

Racuszki z cukinii w sosie czosnkowym


4 szkl. cukinii startej ze skórką na tarce na grubych oczkach
2  duże jajka
1-1,5 szkl. mąki
1 szkl. bułki tartej
2  duże ząbki czosnku
6 łyżek jogurtu naturalnego
bazylia, oregano, tymianek
sól, pieprz


Cukinie zmieszać z jajkami, mąką (zacznij od 1 szkl.), bułką tartą, odrobiną soli i pieprzu. Mieszać do uzyskania jednolitej masy. Gdyby ciasto wydawało się zbyt wodniste należy dodać troszkę mąki (wszystko zależy od cukinii jaką użyjemy).
Na łyżkę nabierać ciasto i formować placuszki na rozgrzanej wcześniej patelni z olejem.

Podawać z sosem czosnkowym:
Jogurt zmieszać z przetartym przez praskę czosnkiem, doprawić solą, pieprzem, bazylią, oregano i tymiankiem.


2 komentarze:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...