środa, 2 października 2013

Tort naleśnikowy z cukinią


Naleśniki: przygotować według przepisu:

Farsz:
2 małe cukinie
1 cebula
300 g mięsa mielonego
2-3 łyżki przecieru pomidorowego
200 g twarogu
3-4 łyżki jogurtu naturalnego
pęczek tymianku
papryka słodka, ostra
sól, pieprz

Cebulę pokroić w drobną kostkę, przysmażyć na oliwie. Gdy cebula będzie złota dodać mięso mielone. Przyprawić solą i pieprzem. Cukinie zetrzeć na grubym tarku, dodać do reszty. Przyprawić papryką ostrą i słodką, dodać przecier pomidorowy.
Serek zmieszać z jogurtem iraz posiekanym tymiankiem.
Układać na przemian warstwy- jedna z cukinią, druga z twarożkiem, aż do wyczerpania składników. Wierzch całego tortu posmarować warstwą z twarożku.




1 komentarz:

  1. Świetny pomysł na naleśniki. Wyszło eleganckie danie właśnie tortowe. Bardzo ciekawe rozwiązanie. Zapiszę i zrobię. Pozdrawiam, Krys

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...