poniedziałek, 8 października 2012

Pieczony pasztet z cukini




1 duża cukinia
2 laski kiełbasy
30 dag sera żółtego
1 papryka
2 cebule
sól, pieprz, papryka
2 szkl. bułki tartek
4 jajka

Cukinie umyć, oczyścić z pestek i zetrzeć na tarce. Cebule pokroić i przysmażyć na patelni, dodać pokrojoną kiełbasę, a następnie paprykę. 
Do dużego naczynia wrzucić cukinie, przysmażone; cebulę, kiełbasę, paprykę, przyprawy, jajka, bułkę tartą oraz starty ser żółty- wszystko razem wymieszać.
Dużą prostokątną blaszkę posmarować olejem, podsypać mąką i wyłożyć na nią farsz. Pasztet piec 1 h w temp 200 stopni.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...