środa, 17 października 2012

Nadziewane kieszonki z ciasta francuskiego


1 opakowanie ciasta francuskiego
ok 20 plastrów salami (ja użyłam salami paprykowego)
10 średnich pieczarek
papryka czerwona
papryka biała
4-5 łyżek kukurydzy
biała cebula
jajko
papryka słodka, chilli (przyprawy)
sól, pieprz

Cebulkę drobno posiekać i przysmażyć na patelni, dodać salami. Gdy cebulka i salami będą już przyrumienione dodać pokrojone pieczarki i paprykę oraz kukurydzę. Przyprawić do smaku papryką słodką  oraz chilli w zależności jak kto lubi pikantnie. Dodać sól oraz pieprz. 
Rozłożyć ciasto francuskie i podzielić je na 4 prostokąty ( przez podzielenie każdej krawędzi w połowie). Farsz nałożyć na wycięte prostokąty, skleić boki, a wierz posmarować rozmąconym jajkiem ( dodatkowo można posypać ulubionymi ziołami). Tak przygotowane kieszonki ułożyć na papierze do pieczenie, włożyć do piekarnika i piec ok 15-20 min w temp 200 stopni.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...