niedziela, 12 maja 2013

Mintaj z ricottą i papryką



2 filety mintaja ( lub innej białej ryby)
4 łyżki ricotty
1 łyżka jogurtu naturalnego
pół papryki
kilka gałązek tymianku
sól, pieprz

marynata:
sok z cytryny, papryka ostra, papryka słodka, sól, pieprz, 3 łyżki oliwy


Ryby umyć, polać sokiem z cytryna, posypać solą i pieprzem. W miseczce zmieszać oliwę z 1 łyżeczką papryki słodkiej i 1 łyżeczką papryki ostrej, solą i pierzem. Ryby pokryć dokładnie marynatą  i odstawić na ok. 1h.
W drugiej miseczce zmieszać ricottę, jogurt, pokrojony tymianek i paprykę pokrojoną w kostkę. Można doprawić do smaku solą i pierzem.
Na filety ułożyć masę serową (ja filety pokroiłam na jeszcze mniejsze paski, ale jak komu lepiej) i ugotować na parze przez ok 5-10 min. Jeśli ktoś nie posiada garnka na parę można je przyrządzić po prostu zalewając patelnie niewielką ilością wody i kładąc na nie ryby.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...