piątek, 3 maja 2013

Jajka w skorupkach


6 jajek
3 łyżki suszonych grzybów
mała cebula
2 łyżki zielonej pietruszki
1 łyżka jogurtu naturalnego
bułka tarta do paierowania
sól, pieprz



 Grzyby moczyć przez ok. 2 h. Jajka ugotować na twardo. Poczekać aż ostygną. Następnie przeciąć je delikatnie nożem wzdłuż i wydrążyć tak aby została sama skorupka.
Cebulkę posiekać i przysmażyć. Jak cebulka będzie już złota dodać posiekane grzyby.
Jajka rozetrzeć na drobną masę. Dodać do nich cebulkę z grzybami oraz posiekaną zieloną pietruszkę i jogurt. Wszystko wymieszać na jednolitą masę.
Masę jajeczną wkładamy do skorupek. Od góry maczamy w bułce tartej i smażymy na patelni, aż bułka tarta ładnie zbrązowieje.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...