niedziela, 14 kwietnia 2013

Jajko na szpinaku

Pyszny pomysł na śniadanie lub dodatek do obiadu!


Składniki dla 2 osób:
200 g szpinaku mrożonego ( może być oczywiście świeży)
3 niewielkie ząbki czosnku
3 łyżki jogurtu naturalnego
2 jajka
łyżka masła
sól, pieprz
garść startego żółtego sera

Szpinak rozmrozić na patelni. Dodać masło, czosnek, sól, pieprz, jogurt naturalny. Przysmażamy chwilkę aby woda odparowała.
Przygotowujemy blaszkę keksówkę. Smarujemy ją tłuszczem, na to układamy przygotowany szpinak. W szpinaku robimy dwa gniazdka, do których wbijamy po jajku. Całość posypujemy serem. Keksówkę wkładamy do piekarnika i pieczemy do momentu aż jajko się zetnie.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...