poniedziałek, 26 października 2015

Snickersowe muffiny


4 batoniki snickers
2 łyżki kakao
2 szkl. mąki pszennej
0,5 szkl. obranych z łupek i posiekanych na mniejsze kawałeczki fistaszków
1 łyżeczka sody oczyszczonej
0,5 szkl. cukru
0,5 szkl. oleju rzepakowego
1 szkl maślanki
1 jajko

Składniki suche mieszamy w jednej miseczce tj.: mąka, kakao, soda, posiekane orzeszki, batoniki pokrojone w drobną kostkę, cukier. W drugiej miseczce mieszamy: maślankę, olej, jajko. Łączymy zawartości obu miseczek, mieszamy tylko do połączenia składników. Ciasto przelewamy do papilotek i pieczemy w piekarniku przez 15-20 min w temp. 180 stopni.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...