niedziela, 4 października 2015

Muffiny gruszkowe z białą czekoladą


2 średnie, słodkie gruszki
100 g białej czekolady
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1,5 szkl. mąki pszennej
0,5 szkl. płatków owsianych
2 jajka
niecała szklanka mleka
4-5 łyżek cukru (w zależności jak kto lubi słodko:)

Gruszki myjemy, obieramy i kroimy w drobną kosteczkę. Czekoladę również kroimy lub łamiemy na drobne kawałeczki. W jednej misce mieszamy: mąkę, płatki owsiane, cukier, czekoladę i proszek do pieczenia. W drugiej misce mieszamy jajka, mleko oraz pokrojone gruszki. Zawartość obu misek łączymy razem, tak tylko żeby zmieszały się składniki. Powstałą masę nakładamy do papilotek i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok. 20 min.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...