sobota, 16 lutego 2013

zupa - meksykański smak ;)

Pikantna, ostra, rozgrzewająca- idealna na zimę!


2 litry wywaru
2/3 puszki kukurydzy
2/3 puszki fasoli czerwonej
1 papryka czerwona
pietruszka
4-5 łyżki przeciery pomidorowego
papryka ostra, papryka słodka
sól, pieprz

Zagotować wywar. Dodać oczyszczoną, obraną, startą na tarcę pietruszkę. Gdy pietruszka troszkę zmięknie dodać pokrojoną w paski paprykę. Na koniec dodać fasole i kukurydzę. Odlać troszkę wywaru, rozpuścić w nim przecier pomidorowy i wlać znów do zupy. Doprawić papryką, solą i pieprzem. 
Zupa meksykańska powinna być ostra więc ja papryki i pieprzu nie żałowałam, ale wszystko według własnych gustów. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...