piątek, 3 kwietnia 2015

Terrina jajeczna


14 jajek ugotowanych
3 surowe
150 g twarogu
100 g sera żółtego
2/3 szkl bułki tartej
1 papryka czerwona
1 łyżka papryki ostrej
1 łyżka papryki słodkiej
sól, pieprz

14 jajek ugotuj, obierz, 10 z nich zetrzyj na tarku. W misce wymieszaj starte jajka, stary ser żółty, zmielony twaróg, bułkę tartą, zmieloną paprykę, sól, pieprz, papryki oraz surowe jajka. Wszystko wymieszaj na gładką masę.
Keksówkę posmaruj tłuszczem i podsyp bułką tartą. Na wierzch wyłóż część masy jajecznej, na nią poukładaj na środku resztę ugotowanych jajek i zakryj pozostałą masą. Piecz w piekarniku 180 stopnii przez ok. 1h do 1,5h.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...