10 szparagów
1 pierś z kurczaka
2 duże plastry soczystej szynki
150 ml śmietanki 30 %
2 łyżki musztardy sarepskiej
1 łyżeczka miodu
sól, pieprz
Pierś z kurczaka podzielić na pół. Rozbić delikatnie tłuczkiem do mięsa, posolić, popieprzyć. Na środku każdego kawałka kurczaka ułożyć po 5 szparagów, delikatnie zwinąć dookoła nich mięso. Na kurczaka zawinąć szynkę. Blaszkę do piekarnika posmarować lekko olejem. Ułożyć na niej szparagi zawinięte w kurczaka i szynkę. Wierzch szynki wysmarować częścią musztardy z miodem i piec w temp. 180 stopni przez 20 min. Resztę musztardy i miodu wymieszać ze śmietanką. 5 min przed końcem pieczenia wylać na mięsko śmietankę.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz