niedziela, 10 maja 2015

Roladki z kurczaka ze szpinakiem


400 g piersi z kurczaka
2/3 szkl rozmrożonego szpinaku
1 ząbek czosnku
2 łyżki sera feta
pieprz, sól

Pojedyncze piersi przekroić na pół, rozbić na bardzo cienkie kotlety, przyprawić solą i pieprzem. Szpinak dusić na patelni, dodać czosnek oraz ser feta, smażyć na małym ogniu do odparowania wody.
 Następnie przygotować kawałki folii spożywczej, kwadraty ok. 20/20 cm. Na środku każdej folii ułożyć rozbite kawałki mięsa, wyłożyć na wierzchu szpinak i zawinąć w roladkę. Roladki mięsa zawinąć w folię jak cukierka. Na końcach roladek zawiązać folię na supeł. Na wrzącą wodę wrzucić zawinięte mięso i gotować ok. 10-15 min. Następnie wyjąć roladki, rozciąć folię nożyczkami i gotowe ;)

1 komentarz:

  1. Bardzo fajny przepis.
    Po pierwsze prosty, po drugie zdrowy- mięsa się nie smaży co jest jednak szkodliwe, tylko parzy.


    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...