poniedziałek, 25 maja 2015

Kapuśniak z cieciorką i białymi szparagami


1 szkl. cieciorki
pół młodej kapusty
8-9 białych szparagów
150 ml śmietanki 30%
pół łyżeczki mielonego kminku
pół łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej
1 łyżka sosu sojowego
sól, pieprz

Cieciorkę wymoczyć i ugotować wg przepisu na opakowaniu. Kapustę posiekać w drobną kostkę i gotować w dużym garnku (podlać troszkę wodą, tak aby nie przywierała). Szparagi obrać i pokroić na 3-4 cm kawałki. Kiedy kapusta będzie półtwarda dodać szparagi i gotować jeszcze ok. 15 min. Następnie dodajemy ugotowaną wcześniej cieciorkę, śmietankę i resztę przypraw. Gotować jeszcze przez chwilkę żeby woda odparowała, a śmietanka zgęstniała.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...