składniki dla 2 osób:
250 g makaronu spaghetti
200 g pieczarek
6 łyżek orzechów włoskich
150 ml śmietanki 30%
1 szkl. bulionu
2 ząbki czosnku
2 łyżki masła
2 łyżki mąki
sól, pieprz
zielona pietruszka
Makaron ugotować al dente. Orzechy prażyć na suchej patelni przez ok 10 min. Zdjąć je do miseczki. Pieczarki umyć, pokroić w plastry i przysmażyć z pieprzem. Zdjąć je z patelni. Ro zgrzać masło, podać rozgnieciony czosnek i mąkę- zrobić zasmażkę. Następnie powoli dodawać śmietankę i bulion. Do sosu dodać pieczarki z orzechami, przyprawić solą, pieprzem i pietruszką. Jak sos zgęstnieje dodać makaron i wymieaszać.
kochane i niezastąpione makarony.. Twoja wersja zapowiada się genialnie:)
OdpowiedzUsuń