sobota, 22 lutego 2014

Zielone pierożki


Ciasto:
2 szkl. mąki
1 jajko
ok. 3/4 szkl. ciepłej wody 

Farsz:
1 szkl. rozmrożonego szpinaku
2 ząbki czosnku
pół puszki kukurydzy
pół brokułu
3 ziemniaki
kurkuma, curry
sól, pieprz

Ciasto zagnieść, mieszając mąkę z jajkiem i dodając stopniowo wodę tak aby powstało miękkie ciasto.
Ziemniaki ugotować, brokuła ugotować. Na patelni przysmażyć szpinak, dodać czosnek i kukurydzę. Ziemniaki i brokuł ugnieść na drobną masę i połączyć ze szpinakiem i resztą składników. Przyprawić curry, kurkumą, solą i pieprzem.
Zlepić pierożki, wrzucić na gotującą i się wodę i gotować do wypłynięcia pierogów.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...