ciasto:
1,5 szkl. mąki
3-4 łyżki masła
sól
farsz:
1 papryka czerwona
1 żółta
cebula
1 laska kiełbasy
100 ml jogurtu
2 jajka
10-15 dag sera żółtego
sól, pieprz, chilli, zioła prowansalskie
Z mąki, masła i soli zagnieść kruche ciasto. Wyłożyć nim blaszkę do tarty posmarowaną olejem (średnica 25 cm). Tak przygotowane ciasto włożyć do lodówki na 20-30 min.
Miedzy czasie pokroić papryki, cebulę, kiełbasę, zetrzeć ser. Na patelni podsmażyć cebulę, kiełbasę, póżniej dodać paprykę. Przyprawić solą, pieprzem, chilli, ziołami prowansalskimi. Jajka zmieszać z jogurtem i zalać przygotowany farsz.
Ciasto wyciagnąć z lodówki i wstawić na 10 min do piekarnika ( 200 stopni). Na ciepłe ciasto wylać farsz i posypać serem. Piec w piekarniku ok 20 min w temp 200 stopni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz